Prosperos

Vereniging voor kunstbeoefening

Lessenreeks Modeltekenen - voorjaar 2019

Thema Beroemde portretten

"Modellen zouden hun best moeten doen om op het portret te lijken."
Salvador Dali

Naakt was en is nog steeds de inspiratiebron bij uitstek voor heel wat kunstenaars. Tekenen naar naaktmodel is dan ook dé manier om je waarneming te verbeteren en aan te scherpen.

Wat kan je verwachten in deze lessenreeks?

Het model neemt steeds wisselende houdingen aan. Al tekenend oefenen we op verhoudingen, licht en schaduw, perspectief, beweging, lijn, vorm, volume en passen we de belangrijkste verschillende technieken toe. Zowel snelschetsen als studies komen aan bod, van klein formaat tot levensgroot.

Tijdens deze reeks wisselen we gewone lessen modeltekenen af met themalessen over beroemde portretten. We bestuderen enkele beroemde portretten doorheen de kunstgeschiedenis. Het is niet toevallig dat veel van de beroemdste kunstwerken portretten zijn. Welke portretten uit de kunst kennen we en waarom spreken ze ons aan? En wie portretteert de kunstenaar eigenlijk, het model of zichzelf?

In deze lessenreeks staan beginners naast gevorderden. Je hebt dus geen vooropleiding nodig. Ieder werkt volgens eigen mogelijkheden. Veel goesting om te tekenen is wel een must. De lessen zijn steeds goed onderbouwd en vinden plaats in een goed uitgeruste ruimte.

Lesgever

Saskia Steeno deelt als doorkneed en bedreven modeltekenaar graag haar ervaring. Er is begeleiding op maat van elke cursist. Doorheen de lessenreeks zorgen tips en tricks voor een groeiend en boeiend resultaat.

Materiaal

Model, schildersezels en tekenplanken zijn aanwezig. Tekenmateriaal moet je zelf meebrengen. Gebruikte materialen zijn ondermeer: houtskool, grafiet, pastel, contékrijt, stift, pen en penseel met bister, inkt, aquarel, acrylverf, mengbord en een pot voor water…

Lesdagen

De lessenreeks bestaat uit 10 lesmomenten op woensdagavond van 19 uur tot 22 uur.

Max aantal deelnemers: 12

Locatie

Prosperos ateliers, Prosperdreef 9 te 3054 Vaalbeek

Data

  • woensdag 24 april 2019
  • woensdag 1 mei 2019
  • woensdag 8 mei 2019
  • woensdag 15 mei 2019
  • woensdag 22 mei 2019
  • woensdag 29 mei 2019
  • woensdag 5 juni 2019
  • woensdag 12 juni 2019
  • woensdag 19 juni 2019
  • woensdag 26 juni 2019

Prijs

Basisprijs 145 euro
Leden van het open atelier 117 euro

Deze cursus is volzet. Je kan je opgeven voor de wachtlijst via koen@prosperos.be. Kans gemist? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Gustav Klimt portret van Johanna Staube 1918