Prosperos

Vereniging voor kunstbeoefening

Lessenreeks Modeltekenen - najaar 2019

Thema Back To Basics

"Learn the rules like a pro, So you can break them like an artist."
Pablo Picasso

Naakt was en is nog steeds de inspiratiebron bij uitstek voor heel wat kunstenaars. Tekenen naar naaktmodel is dan ook dé manier om je waarneming te verbeteren en aan te scherpen.

Wat kan je verwachten in deze lessenreeks?

Het model neemt steeds wisselende houdingen aan. Al tekenend oefenen we op verhoudingen, licht en schaduw, perspectief, beweging, lijn, vorm, volume en passen we de belangrijkste verschillende technieken toe. Zowel snelschetsen als studies komen aan bod, van klein formaat tot levensgroot.

Tijdens deze reeks gaan we terug naar de basis. We doorspekken de lessen met basisbeginselen-, principes en –technieken voor de tekenaar. De inhouden worden afgestemd op de noden van de groep. Een greep uit de mogelijkheden: werken met verscheidene materialen, verhoudingen, perspectief, schetstechnieken, licht en schaduw, lijn, vorm, volume, kleurenleer...

In deze lessenreeks staan beginners naast gevorderden. Je hebt dus geen vooropleiding nodig. Ieder werkt volgens eigen mogelijkheden. Veel goesting om te tekenen is wel een must. De lessen zijn steeds goed onderbouwd en vinden plaats in een goed uitgeruste ruimte.

Lesgever

Saskia Steeno deelt als doorkneed en bedreven modeltekenaar graag haar ervaring. Er is begeleiding op maat van elke cursist. Doorheen de lessenreeks zorgen tips en tricks voor een groeiend en boeiend resultaat.

Materiaal

Model, schildersezels en tekenplanken zijn aanwezig. Tekenmateriaal moet je zelf meebrengen. Gebruikte materialen zijn ondermeer: houtskool, grafiet, pastel, contékrijt, stift, pen en penseel met bister, inkt, aquarel, acrylverf, mengbord en een pot voor water…

Lesdagen

De lessenreeks bestaat uit 10 lesmomenten op woensdagavond van 19 uur tot 22 uur.

Max aantal deelnemers: 12

Locatie

Prosperos ateliers, Prosperdreef 9 te 3054 Vaalbeek

Data

  • woensdag 2 oktober 2019
  • woensdag 9 oktober 2019
  • woensdag 16 oktober 2019
  • woensdag 23 oktober 2019
  • woensdag 6 november 2019
  • woensdag 13 november 2019
  • woensdag 20 november 2019
  • woensdag 27 november 2019
  • woensdag 4 december 2019
  • woensdag 11 december 2019

Prijs

Basisprijs 145 euro
Leden van het open atelier 117 euro

Deze cursus is volzet. Je kan je opgeven voor de wachtlijst via koen@prosperos.be. Kans gemist? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook.