Prosperos

Vereniging voor kunstbeoefening

Prosperos

Vanaf 1 november 2021 herstarten we het gemeenschappelijk atelier. Volwassenen die interesse hebben om in een gemeenschappelijk atelier artistiek te werken, kunnen Koen contacteren via koen@prosperos.be.

Prosperos is een vereniging voor kunstbeoefening. De vereniging werd in 2014 opgericht op de fundamenten van de kunstateliers van de voormalige Gemeentelijke Schilder- en Tekenacademie van Oud-Heverlee en daarmee ook de vroegere jeugdateliers van het kunstcentrum PAC in Vaalbeek.

De missie is kunstbeoefening met als belangrijke troef de ateliers in de kelders van het Franciscanenklooster.

Prosperos wil met het open atelier een gemeenschappelijke ruimte aanbieden aan kunstenaars met een behoefte aan een werkplek. Momenteel zijn er in de ateliers een 19-tal leden actief waaronder schilders, beeldhouwers en tekenaars.

Met de organisatie van periodieke lessenreeksen en workshops wil Prosperos een ruimer publiek aanspreken. Op het programma staan modeltekenen, vrij model, aquarel maar ook thematisch werken behoren tot de ambitie.

De inspiratie voor de naam van de vereniging werd gevonden in de toegangsweg naar het Franciscanenklooster en de ateliers: de Prosperdreef.